Kezdő oldal » Aktuális » Színes játékudvar a Munkácsyban

Színes játékudvar a Munkácsyban

2018. november 04., vasárnap, 11:48:41

Egész napos oktatás-nevelés? Hozzá sok gyerek? HURRÁ! Játsszunk még többet, még többen! Viszlát, egyhangú iskolaudvari kövezet!

Így gondolták a Munkácsy Mihály Általános Iskola és AMI napközis munkaközösségének pedagógusai. Remek alkalom az udvari levegőzési idő még pihentetőbb, szórakoztatóbb eltöltésére. Az sem baj, ha a gyerekek gondolkodása, kommunikációs és együttműködési képessége, mozgása, mozgáskoordinációja is fejlődik játék közben! Észrevétlenül, boldogan ügyesedni, okosodni a legjobb!- vélik a tanítók.

Közös tervezgetés, méregetés, alaklemez készítés után következett a festékvásárlás. Majd október közepén a szombati munkanapon a megvalósítás. Felrajzolták krétával az udvar kövezetére az elképzelt játékokat a gyerekek kíváncsiskodása közepette. Még nagyobb lett az ámulat a festés megkezdésekor. Estére egészen megváltozott az udvar. A színesen tekergőző kígyón lehet dobókockával összeadni, kivonni, vagy más (akár tantárgyhoz is kapcsolódó) versenyjátékot űzni. A színes karikák sora a Kő, papír, olló játék újra gondolt, mozgásos változata. Az örökbecsű malommal, és a később a felnőttekhez kapcsolódó ügyes kezű, művészetoktatásban évek óta részt vevő gyerekekkel közösen megvalósuló Ki nevet a végén? táblával hatalmasra bővült a játékpark.

2018_betonfestes01
2018_betonfestes03
2018_betonfestes05

Hétfőn a gyerekek minden előzetes okítás, magyarázat nélkül azonnal birtokba vették a játékokat. Közös megegyezéssel kitaláltak hozzá játékszabályt. Bábuként ők maguk ugráltak, pulóvert vagy köveket használtak, szívderítő kreativitással, életörömmel.

És még nincs vége! A napközis nevelők tervezik a festés folytatását, új pályák alkotását. Ez a tevékenység, és az eredménye minden munkácsys közös öröme lett.

2018_betonfestes06
2018_betonfestes08