Kréta - általános iskola Kréta - művészeti iskola
Tankerület Határtalanul! Müpa
Kezdő oldal » 50 éves a Munkácsy

50 éves a Munkácsy

50 éves a Munkácsy

Jubileumi 50. tanévét kezdte meg a Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és 15. tanévét az Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény 1970 szeptemberében nyitotta meg kapuit 12 tanuló - és napközis csoporttal, mint a Dózsa György úti általános iskola jogutódja.

Losonczi Julianna igazgató tanévnyitó beszédében kiemelte, hogy a jubileumi év óriási kihívások elé állítja az intézmény dolgozóit, diákjait. Idén történetében először 3 első osztályt indít az iskola, emellett megkezdődött a kis és nagy épület összekötése egy új szárnnyal, ahol 4 művészeti és tanterem kap majd helyet. A beruházás a Magyar Nemzeti Sportközpont finanszírozásában valósul meg.

Az intézmény volt diákja, jelenleg szülője Nagy László emlékezett arra, milyen jó alapokat adott neki az iskola felnőtt életéhez, és gyerekként, most szülőként is remek közösségre, barátokra lelt a Munkácsy falai között.

Az 50. évfordulót tavasszal gálaműsorral, tanár-diák találkozóval, kerületi komplex műveltségi verseny szervezésével ünnepli az iskola.

Boldog Születésnapot Munkácsy!