Kezdő oldal » Szülőknek » Iskolapszichológus

Iskolapszichológus

Horváth-Adorján Réka

Iskolapszichológus

Elérhetőségek:

06-70-450-4965

reka.adorjan__kukac__gmail.com

Konzultációs napok: kedd, péntek

Horváth-Adorján Réka vagyok, 2016 novemberétől látom el az iskola pszichológusi feladatait. Mesterdiplomámat az ELTE tanácsadás és iskolapszichológia szakirányán szereztem 2013-ban, emellett életvezetési és üzleti „coach” képesítéssel is rendelkezem.

Az iskolapszichológus legfőbb feladata, hogy segítséget nyújtson az iskolában megjelenő problémák megértésében, okainak feltárásában és szükség esetén azok megoldásában. Támogatja, hogy a gyermek jobban megértse saját működését, a különböző helyzetekre adott reakcióját, valamint fejleszti önértékelését és önismeretét. Segítséget nyújt a szülőknek, hogy jobban megértsék gyermekeiket, ill. a pedagógusoknak, hogy megkönnyítse az iskolai közös munkát. Külön hangsúlyt fektet a problémák megelőzésére, prevenciójára és idejében történő felismerésére.

A gyermekekkel közvetlenül, egyéni vagy csoportos foglalkozások keretében foglalkozik. Segíti a gyermekek beilleszkedését, társas kapcsolatait és iskolai teljesítményét, valamit kezeli a tanulók kapcsolati, kommunikációs és esetlegesen fellépő teljesítményszorongásos tüneteit.

Egy sok év alatt kialakult helyzetet nem lehet egyik pillanatról a másikra varázsütéssel megváltoztatni. Ehhez egy kitartó és együttműködő közösségre van szükség, melyben mind a diáknak, szülőnek, pedagógusnak és iskolapszichológusnak elengedhetetlen szerepe van.

Leggyakoribb problémák közé tartoznak a tanulási, teljesítménybeli és magatartásproblémák, pályaválasztási kérdések, érzelmi nehézségek, krízishelyzetek.

Szakmai kompetenciája körébe tartozik a konzultáció és a néhány alkalommal történő tanácsadás. Amennyiben terápiás munkára lenne szükség, segít felvenni a kapcsolatot a megfelelő intézményekkel és szakemberekkel.

Az iskolapszichológus felkeresése teljes mértékben önkéntes, nem jár semmilyen elköteleződéssel, és őt köti a titoktartási kötelezettsége. Kizárólag akkor számolhat be a beszélgetés során feltárt problémáról, ha ez a gyermek iskolai jól-léte szempontjából nélkülözhetetlen, vagy erre előzőleg felhatalmazást kapott.

A fenti elérhetőségek bármelyikén keressen bizalommal! Személyes találkozás, konzultáció esetén előzetes bejelentkezés szükséges. A gyerekek bejelentkezés nélkül kereshetnek.