Kezdő oldal » Szülőknek » Iskolapszichológus

Iskolapszichológus

Tóth Enikő

Iskolapszichológus

Elérhetőségek:

Email: tot.enik__kukac__gmail.com

Konzultációs napok: kedd, péntek

Pszichológus végzettségemet 2018-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon. Az iskolában ezen év szeptemberétől dolgozom mint iskolapszichológus.

Az iskolapszichológus legfőbb célja, hogy támogassa az iskolai oktató-nevelő munkát oly módon, hogy igyekszik a felmerülő problémák okát feltárni, megérteni, szükség esetén pedig megoldást találni.

Egyéni vagy csoportos foglalkozások keretein belül foglalkozik a gyerekkel, a szülőket és a pedagógusokat pedig konzultációval segíti. A pszichológus felkeresése önkéntes és nem jár elköteleződéssel. Titoktartási kötelezettsége van mindenről, ami elhangzik, kivéve, ha az a gyerek jól-létét veszélyezteti vagy előzetesen felhatalmazást kapott rá.

Amennyiben pszichoterápiás ellátásra van szükség, továbbirányítja a klienst a megfelelő intézményhez.

Néhány gyakori probléma, amelyben segíthet az iskolapszichológus: tanulási, teljesítménybeli és magatartásproblémák, pályaválasztási kérdések, érzelmi nehézségek, krízishelyzetek.

Egy problémát nem lehet egyik pillanatról a másikra megszüntetni, így fontos szerepe van a megoldásában minden résztvevőnek, a gyereknek, a szülőnek, a pedagógusnak és a pszichológusnak is.

Személyes konzultációra előzetes bejelentkezést követően kerülhet sor. Amennyiben úgy érzi, hogy tudok segíteni, kérem keressen bizalommal a fenti elérhetőségek egyikén. A diákok egyeztetést nélkül is megkereshetnek.