Kréta - általános iskola
Tankerület Határtalanul! Müpa
Kezdő oldal » Aktuális » Bod Péter Könyvtárhasználati verseny

Bod Péter Könyvtárhasználati verseny

2021. március 25., csütörtök, 09:29:56

Hagyományos verseny rendhagyó formában

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a Bod Péter Könyvtárhasználati versenyen. A több évtizedes múltú tehetséggondozó verseny kezdetben megyei jellegű volt, majd az 1993/1994-es tanévtől országossá nőt. Jelenleg a 7-10. évfolyamos tanulók mérhetik össze tudásukat három fordulóban. két korcsoportban. Jelenleg ez az egyetlen országos szintű könyvtárhasználati verseny.

Ebben a tanévben Emberi Erőforrások Minisztériuma EMET Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében. Az idei tanév témája: Csodálatos Dánia.

Három nyolcadikos tanulónk, Becző Boglárka, Kemény Lili és Kozák Hanna vett részt a 2021. március 1-én az országos írásbeli fordulón, amelyet a járványhelyzet miatt online formában rendeztek meg. Mindegyikük versenyzett már tavaly is. Külön öröm számomra, hogy a felvételi időszakban is vállalkoztak a feladatra. A felkészülés sok közös munkával járt. A foglalkozásokon felfrissítettük a legfontosabb könyvtárhasználati ismereteiket. Áttekintettük a témához felhasználható nyomtatott és elektronikus információforrásokat. Igyekeztünk elsajátítani a céltudatos információkeresés és a forrás értékelés fortélyait.

Nagy izgalommal vártuk a versenyt. Vajon milyen feladatokat lesznek? Jól működik-e a technika? Szerencsére minden rendben zajlott. Annak ellenére, hogy feladatok megoldása nagy kihívást jelentett mind a három versenyzőnknek jó élmény volt a verseny. Úgy érezzük érdemes volt belevágni, rászánni az időt és az energiát. Természetesen nagyon várjuk az eredményt, de meggyőződésem, hogy már eddig is sokat nyertünk, hiszen a felkészülés során sok ismerettel, tapasztalattal gazdagodtak a gyerekek, amelyek hasznukra válnak majd.

Bereginé Kopácsi Irén

könyvtárostanár

Versenyeredmény

Kemény Lili 8. a osztályos diákunk a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2021. március 1-jén megrendezett országos írásbeli fordulóján nyújtott teljesítményével bejutott az országos döntőbe, amelyre április 26-27-én kerül sor.

Gratulálunk!