Kréta - általános iskola
Tankerület Határtalanul! Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával, 2022 Müpa

TIKA

A Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) és a zuglói önkormányzat összefogásának köszönhetően megújult iskolánk két terme.

A TIKA tavasszal vette fel a kapcsolatot iskolánkkal. A munkálatok nyár elején kezdődtek, és tanévkezdésre el is készült az új, XXI. századi kerámiaműhely és a rajzterem.

A termeket szeptember 6-án avatták fel, az eseményen személyesen vett részt Veysi Kaynak, a hivatalos úton Magyarországon tartózkodó török miniszterelnök-helyettes is, illetve Serdan Can, a TIKA elnöke és Sakir Fakili, Törökország magyarországi nagykövete.

A magas rangú vendégeket a házigazda iskola vezetői mellett Karácsony Gergely zuglói polgármester fogadta. A zuglói önkormányzat vállalta, hogy lecseréli a TIKA támogatásából megújult tantermek bútorait. A teljes beruházás értéke megközelíti a 20 millió forintot.

A TIKA korábban már Szegeden, Óbudán, Kecskeméten, Martonvásárhelyen, illetve az ELTE-n és a XII. kerületben is újított fel iskolai vagy óvodai helyiségeket. A Munkácsy azonban az első művészeti iskola, ahol ilyen beruházásra sor került.