Kréta - általános iskola
Tankerület Határtalanul! Müpa
Kezdő oldal » Aktuális » KerekEmese Verseny

KerekEmese Verseny

2021. április 30., péntek, 09:08:14

Jól szerepelt a Munkácsy a KerekEmese kárpát-medencei döntőjén

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által évek óta szervezett KerekEmese kárpát-medencei komplex történelmi, néprajzi, természetismereti versenyre idén 5 csapattal nevezett iskolánk a „Magonc” kategóriában. Az októbertől áprilisig tartó versenysorozat 3 írásbeli fordulóját, rengeteg kreatív munkáját (településünkhöz kötődő kiállítás összeállítása, saját maszk tervezése, és papírból újrahasznosított tárgy készítése) követően a „Töri Törők" és az „Időutazók” csapat került a döntőbe. Idén sajnos a vírushelyzet miatt nem utazhattunk Ópusztaszerre, a végső küzdelemre. A szervezők online versenyt rendeztek a döntősöknek. A történelemi, természetismereti, irodalmi, zenei tudást, kreativitást igényelő feladatokat ügyesen oldották meg tanulóink.

A Töri Törők csapat az előkelő kárpát-medencei 4. helyet szerezte meg, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a dobogóról. A csapat tagjai: Koller Bonca, Markó Mátyás, Molnár Lili és Vidnyánszky Flóra 5.b osztályos diákok.

Az Időutazók a 10. helyen végeztek, a csapat tagjai: Gindele Lili, Nagy Gréta, Ott Júlia és Tóth Boglárka szintén 5.b osztályos tanulók.

Pelyva Judit

Felkészítő tanár

Tovább:  https://zugloimunkacsy.hu/altalanos_iskola/eredmenyeink/tanulmanyi_versenyek/2020_2021/kerek_emese_verseny