Kréta - általános iskola
Tankerület Határtalanul! Müpa
Kezdő oldal » Diákélet » Kirándulások » Anglia 2018-20 » Angliai út - 2019.

Angliai út - 2019.

Anglia 2019

Lassan hagyománnyá válik iskolánk életében, hogy a 7-8. évfolyamosok részére angliai tanulmányutat szervezünk. Idén a Bristoli csatorna és a Severn folyó torkolatvidékét fedeztük fel.

Átvonatozva a Csalagúton az élmények kavalkádja várt ránk. Bemelegítésként rövid sétát tettünk a királynő városában, Windsorban, majd a Warwick kastélyban belecseppentünk Madame Tussaud világába. Megismerkedtünk a középkori „király csinálás” tudományával, és részt vettünk Viktória királynő korában egy Royal Weekend Party-n. Sétáltunk Shakespeare szülővárosában, Stratford-upon-Avon-ben, gyönyörködtünk a hattyúkban, a költő sírjánál felidéztük örök érvényű műveit.

anglia1

Felfedeztük Cotswolds vidékét, a Berkeley kastélyt, amely 800 éve a család tulajdona, és csak nekünk nyitották ki. Megtudtuk, hogy leszármazottaik alapították a híres amerikai egyetemet is. A Gloucester-i katedrálisban Harry Potter kulisszái közé kerültünk (a film egyes jeleneteit itt forgatták). Az angol romantikus regényekből, filmekből ismert híres fürdőváros Bath György-kori épületei mindenkit lenyűgöztek.

anglia2

Utazásunk egyik legjobban várt pillanata a wales-i kirándulás volt, ahol megismerkedtünk a Big Pit bánya történetével. Idegenvezetőinkkel, igazi wales-i szénbányászokkal 110 méter mélyre ereszkedtünk alá, megismertük az ipari forrdalom bányászainak életét, és Petnek, a bányászlónak a történetét.

Hazafelé meglátogattuk a földkerekség egyik legmisztikusabb helyét, Stonehenge rejtélyes kőoszlopait, közelről szemlélhettük a csodás kék sziklákat.

anglia3

Hosszú, fárasztó, de vidám utazásunkról élményekkel tele érkeztünk haza.

Ha a letöltés nem indul el automatikusan, kérjük, kattintson az alábbi hivatkozásra.

Anglia 2019.pptx 17,33 MB